Offerteaanvraag zonnepanelen

Zonnepanelen

Wat moet u weten voor u zonnepanelen installeert? En wat moet u doen na de installatie?

Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen maken elektriciteit uit daglicht. Ze worden meestal op het dak van een gebouw gelegd. De panelen maken gelijkstroom, die door een omvormer omgezet wordt in wisselstroom.

Produceren de zonnepanelen meer stroom dan u op dat moment nodig heeft, dan gaat het teveel naar het elektriciteitsnet. Op ogenblikken dat uw elektriciteitsvraag groter is dan uw productie, haalt u gewoon stroom van het net.

Hoe geschikt is mijn dak?

  • Controleer of uw dak of zoldervloer geïsoleerd is en vrij van asbest(opent in nieuw venster). Het is verboden om zonnepanelen te plaatsen op een gebouw met asbesthoudende dakbekleding of een asbesthoudend onderdak.
  • Bekijk op de Zonnekaart of uw dak goed georiënteerd is en voldoende zonlicht opvangt. De opbrengst is het grootst als uw panelen naar het zuiden gericht zijn (zuid-oost tot zuid-west) onder een hoek van 30° tot 50°. De opbrengst van zonnepanelen daalt bij schaduw van gebouwen, schoorstenen of bomen.

Kostprijs

De Zonnekaart geeft een inschatting van de kostprijs en terugverdientijd. Zonnepanelen zijn in de meeste gevallen binnen de 10 jaar terugverdiend. Een installatie van zonnepanelen met een paneelvermogen van ongeveer 4 kWp (ideaal bij een gemiddeld elektriciteitsverbruik van ongeveer 3.500 kWh per jaar), kost gemiddeld 5.000 euro (inclusief plaatsing en 6% btw).

De vraag naar zonnepanelen is gestegen. Laat u niet ontmoedigen door wachttijden. Wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Dan kunt u zich aanmelden op de wachtlijst van een RESCert-installateur. Op de website van RESCert staat de lijst van gecertificeerde installateurs voor fotovoltaïsche zonne-energiesystemen(opent in nieuw venster).

We schenken de nodige aandacht aan uw aanvraag. Om u een correcte offerte te bezorgen, gelieve rekening te houden met 1-4 weken verwerkingstijd.

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Wil jij deel uitmaken van The H-Team?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x